Droogbouw vs infrezen gipsvezelplaten
Momenteel wordt het infrezen van vloerverwarming in gipsvezelplaten, zoals Fermacell en Knauf regelmaitg aangeboden als mogelijkheid voor een droogbouwsysteem. Daaraan zijn nogal wat nadelen verbonden.
Voordelen van droogbouwsystemen zoals EPS30, NEO20, ÖKO en TOP15 t.o.v. frezen in gispvezelplaten:
- Droogbouwsystemen zoals EPS30, NEO20, TOP15, en ÖKO, hebben altijd isolatie (EPS, Neopor of houtvezel) onder onze verwarmingsbuizen.
- Droogbouwsystemen zoals: EPS30, NEO20, TOP15 en ÖKO, hebben een veel betere warmteverdeling door de aluminium warmtegeleidende lamellen.
- Er is geen voegmiddel nodig en er zijn dus geen droogtijden.
- Deze droogbouwsystemen eenvoudiger en snellere installatie
- Deze droogbouwsystemen hebben een lagere totale inbouwhoogte door de geïntegreerde isolatie
- De warmte wordt minder goed geleid dan in een systeem met aluminium warmtegeleiders
- En ze zijn lager in gewicht gewicht
Warmtegeleiding

Bij systemen met aluminium warmtegeleiders wordt de warmte direct aan de aluminium warmtegeleiders afgevoerd en horzontaal verspreid. Daardoor ontstaat snel, dus energiezuinig, een gelijkmatig verwarmd oppervlak

Bij het verwerken van de verwarmingsbuizen, dieper in de dekvloer, duurt het aanzienliojk langer voordat de warmte de oppervlakte bereikt (dus energie onzuinig) Afhankelijk van de dikte van de dekvloer zal het oppervlak niet altijd gelijkmatig verwarmd worden. Bij frezen in een dekvloer (of gipsvezelplaat) liggen de verwarmingsbuizen weliswaar dicht aan de oppervlakte, maar is de horizontale verspreiding van de warmte aanzienlijk minder dan bij een systeem met aluminium warmtegeleiders.
