Maximale prestatie voor woningen, kantoren en utiliteitsbouw

Compact Floor EXPERT is met een belastbaarheid van 5 kN/m2 overal inzetbaar.
De 15 mm met vezel versterkte betonelementen geleiden de warmte direct naar de oppervlakte verder.
Door de droge montage is de bouwtijd zeer kort.

Het resultaat: hoge warmte geleiding in combinatie met maximale belasting, de perfecte vloerverwarming voor de groot formaat natuursteen en tegels.

  • Eenvoudige montage, na 24 uur droogtijd begaanbaar en klaar voor afwerking.
  • De vezelversterkte betonelementen zorgen voor een zeer goede warmtegeleiding
  • Voor alle vloerafwerking (tegels, parket, vloerbedekking, laminaat, design vloeren etc.)
  • Maat Floor EXPERT 15 = 607mm x 307mm x 15mm (L x B x H)

Compact Floor EXPERT maakt moderne tegelformaten in gipsplaten mogelijk en is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming.

Tegels van groot formaat zijn in zwang en worden ook steeds populairder in woonruimtes, omdat ze de kamers groter laten lijken.
Elegante natuurstenen komen volledig tot hun recht, vooral op grote oppervlakken die slechts door een paar voegen worden verbroken.
Ondertussen zijn grote tegels een standaard geworden in moderne gebouwen, evenals vloerverwarming, en cre�ren samen een aangename leefomgeving.

Warmte op aanvraag, zonder te wachten

CompactFloor biedt warmtegeleidingslagen aan die zeer dun zijn (12-15 mm) en tegelijkertijd een zeer goede thermische geleidbaarheid hebben.
Bij het gebruik van deze innovatieve warmtegeleidende lagen kan de warmte snel worden doorgegeven aan de vloerbedekking en daarmee aan de ruimte.
Zelfs zeer lage verwarmingswatertemperaturen zijn geen probleem meer
Dankzij CompactFloor is de wens om alleen te verwarmen wanneer warmte en comfort nodig zijn eindelijk een feit.

Helaas is het leggen met droge constructies (droge dekvloerelementen) tot nu toe echter problematisch geweest.
Omdat grootformaat steenbekledingen (120 x 120 cm) een uitdaging vormen voor de in de handel verkrijgbare droge dekvloeren, moeten de standaardelementen vaak worden verstevigd met een andere laag. Dit is echter problematisch bij renovaties vanwege de extra hoogte en zelfs bij gebruik met vloerverwarmingssystemen hebben het rendement en het bedieningscomfort van het verwarmingssysteem te lijden onder de extra hittebestendigheid van de droge dekvloerlagen op het vloerverwarmingssysteem.

Grootformaat tegels in gipsplaat

De thermische laag CompactFloor EXPERT is ontwikkeld voor universeel gebruik in woon-, kantoor- en bedrijfsgebouwen. De vezelversterkte betonelementen hebben een hoge buigtreksterkte die voldoet aan de eisen van grootformaat tegels. Dit betekent dat grote tegels van 120 x 120 cm ook mogelijk zijn in de gipsplaatconstructie.
Dankzij CompactFloor EXPERT zijn er geen grenzen aan de individuele vloerkeuze. Een eenvoudige verlijming van grote tegels is bevestigd door bekende lijmfabrikanten. In combinatie met vloerverwarming en tegelbekleding is een geringe inbouwhoogte vanaf 45 mm mogelijk.

De slechts 15 mm hoge warmtegeleidende laag combineert de voordelen van klassieke natte dekvloeren (hoog warmtegeleidingsvermogen) met de typische eigenschappen van gipsplaten: de installatie is droog, de bouwtijd wordt niet vertraagd door vocht.
De installatie van CompactFloor EXPERT is eenvoudig en kan door slechts een persoon worden uitgevoerd. Door de door MPA Stuttgart bevestigde veerkracht van 5,0 kN / m2 is CompactFloor EXPERT flexibel inzetbaar en ook geschikt voor opslagruimtes, kinderdagverblijven of kerken.

Efficientere prestaties van vloerverwarming dankzij Compact Floor thermische lagen

Met een warmtegeleidingsvermogen van 1,2 W / mK is de CompactFloor EXPERT thermische laag optimaal aangepast aan de behoeften van moderne vloerverwarmingssystemen.
Dankzij de lage constructie van 15 mm is het zeer geschikt voor renovaties. De verwarmingsenergie bereikt snel de vloerbedekking en kan van daaruit aan de kamer worden doorgegeven. Lage verwarmingswatertemperaturen verhogen de energie-efficientie van de vloerverwarming en ontlasten het milieu. Lange voorverwarmtijden zijn overbodig, want met CompactFloor is warmte mogelijk met een druk op de knop: verwarming is alleen nodig als de warmte ook gewenst is.

Toleranties op de vlakheid max. 3 mm per meter (verhoogde eisen volgens DIN 18202 Tab. 3, regel 4). Vlakke, gladde en draagkrachtige ondergrond vereist.

Geschikt voor elke afwerking

Technische gegevens

  • Download hier de technische gegevens
  • EXPERT 20mm is niet meer beschikbaar en vervangen door de EXPERT 15mm

De warmtegeleidende laag CompactFloor EXPERT heeft een hoge buigtreksterkte die voldoet aan de eisen van grootformaat tegels (max. 120 x 120 cm).

Met CompactFloor EXPERT zijn er geen grenzen aan de individuele vloerkeuze. In combinatie met vloerverwarming en tegelbekleding is een lage inbouwhoogte vanaf 35 mm mogelijk.

Met een bouwhoogte van 15 mm is CompactFloor EXPERT de universele warmtegeleidende laag voor vloerverwarming in woon-, kantoor- en bedrijfsgebouwen.

Montage

Toleranties op de vlakheid max. 3 mm per meter (verhoogde eisen volgens DIN 18202 Tab. 3, regel 4). Vlakke, gladde en draagkrachtige ondergrond vereist.

Zie ook: instructie montage

Video

Bekijk HIER de instructievideo’s

PDF